eng|nl

ONDERNEMINGSRECHT

 

Spigt Dutch Caribbean begeleidt transacties en geeft advies op het terrein van het ondernemingsrecht. Daarnaast assisteren wij onze lokale en internationale cliënten ook bij (dreigende) geschillen. In internationale kwesties werken wij nauw samen met de buitenlandse advocaten en fiscalisten van onze cliënten.

Advies

Op het terrein van het ondernemingsrecht adviseren wij onze cliënten over de belangen van aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, investeerders, de overheid en financiële instellingen.

Transacties

Wij begeleiden en documenteren fusies, overnames, joint ventures, investeringsprojecten, privatiseringen, management buy-outs, herstructureringen, splitsingen, conversies, zetelverplaatsingen en ontbindingen. Waar nodig werken onze advocaten in het ondernemingsrecht en het financiële recht nauw samen met onze belastingadviseurs om tot een geïntegreerde aanpak te komen voor de cliënt. Onze expertise omvat onder meer het opstellen en beoordelen van overnamecontracten, fusiedocumentatie, joint-venture overeenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, statuten(wijzigingen) en legal opinions.

Track record

Enkele voorbeelden van onze ervaringen met ‘onshore’ transacties zijn:

  • Verkoop van de Antilliaanse en Arubaanse branches van ABN AMRO Bank N.V.  
  • Aankoop door Arubabank van een hypotheekportefeuille van het Nederlandse Delta Lloyd
  • Aankoop door Van Lanschot Bankiers van de Antilliaanse private banking activiteiten van ING Bank
  • Aankoop van verzekeraar ING Fatum door een verzekeraar uit Trinidad
  • Privatisering van Curacao International Airport
  • Vennootschappelijke en financiële structurering van het Hyatt Regency Curacao Golf Resort, Spa & Marina
  • Aankoop door Fatum (Guardian Group) van Royal & Sun Alliance

Geschillenbeslechting

Wij begeleiden geschillen en procederen waar dat nodig is. Wij hebben uitgebreide expertise en ervaring met aandeelhoudersgeschillen, aansprakelijkheid en ontslag van bestuurders en commissarissen, overnamegeschillen en uitkoopvorderingen.